Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Κοτόπουλο Εστραγκόν

Υλικά
  • 15 ml βούτυρο
  • 15 ml ελαιόλαδο
  • 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 60 ml φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο, και λίγο παραπάνω για γαρνίρισμα
  • 45 ml κρέμα γάλακτος
  • Μικρές πατάτες, για γαρνιτούρα
 Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίστε το κοτόπουλο στο βούτυρο και το λάδι μέχρι να ροδίσει.
  2. Σκεπάστε το τηγάνι, χαμηλώστε το μάτι και αφήστε το να ψηθεί για 8 – 10 λεπτά.
  3. Σπρώξτε το κοτόπουλο σε μια μεριά, προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και ψήστε για 1 – 2 λεπτά.
  4. Προσθέστε το εστραγκόν και την κρέμα γάλακτος και ψήστε για 1 λεπτό.
  5. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε με μικρές πατάτες, γαρνιρισμένες με επιπλέον εστραγκόν.http://www.epithimies.gr/