Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Ρατατούι

Υλικά  
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 2 μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
  • 3 κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κονσέρβα 400 γρ. ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • Μία χούφτα βασιλικός, χονδροκομμένος
  • Αλάτι και πιπέρι.
 Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πιπεριές και τηγανίστε για 10 λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέστε τις αποφλοιωμένες ντομάτες και τον βασιλικό. Αλατοπιπερώστε.
  4. Ανακατέψτε μία φορά πολύ καλά, σκεπάστε το τηγάνι με το καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 – 15 λεπτά.
  5. Προσθέστε κι άλλο αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται, και σερβίρετε με χωριάτικο ψωμί που είναι ιδανικό για να βουτήξετε στην σάλτσα.http://www.epithimies.gr/