Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Λεπτή τάρτα μήλου

Υλικά  
  • 400 γρ σφολιάτα που την έχετε ξεπαγώσει
  • 3 μήλα
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 80ml βούτυρο, λιωμένο
  • 5 ml κανέλα σε σκόνη
  • 30 ml μαύρη ζάχαρη
 Εκτέλεση
  1. Ανοίξτε το φύλλο της σφολιάτας και κόψτε 4-6 κύκλους.
  2. Βάλτε τους κύκλους σε λαδωμένο ταψί, χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους.
  3. Ξεφλουδίστε τα μήλα και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Κόψτε τα σε πολύ λεπτές φέτες – όσο πιο λεπτές τόσο το καλύτερο. Περάστε τις φέτες του μήλου από το χυμό λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
  4. Τοποθετήστε τις φέτες του μήλου πάνω στους κύκλους της ζύμης σχηματίζοντας λουλούδι ή κυκλικά έτσι ώστε η μία να καλύπτει την άλλη.
  5. Περιχύστε λίγο βούτυρο πάνω από τα μήλα. Ανακατέψτε την κανέλλα και τη ζάχαρη και πασπαλίστε τα μήλα ομοιόμορφα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 12 λεπτά. Μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου όσο ψήνονται οι τάρτες.http://www.epithimies.gr/