Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Σαλάτα με γαύρο παστό & αλμυρίκια

Τα υλικά μας (για 2 άτομα)
  • 10 φιλέτα γαύρος παστός ή αντσούγιες
  • 1 ματσάκι αλμύρα (αλμυρίκι)
  • 10 ντοματίνια κομμένη στην μέση
  • 1 ντομάτα μέτρια
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε νερό που βράζει ζεματάμε την αλμύρα για 1 λεπτό σουρώνουμε το νερό και την περνάμε σε ένα σκεύος με παγωμένο νερό για να σταματήσουμε την βράση τους.
  2. Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε την ντομάτα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει το ντρέσινγκ μας σχεδόν σαν αφρός.
  3. Σερβίρουμε την αλμύρα με τα φιλέτα του γαύρου, τα ντοματίνια και την ντρέσινγκ που φτιάξαμε.  http://www.lovefood.gr