Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Στριφτά ρολά με ξηρούς καρπούς και ελιές



Υλικά για: 24 ρολά
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος για να κρυώσει: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 65 λεπτά
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 125 ml γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • 125 ml ελιές Καλαμάτας, κομμένες
  • 1 ml πιπέρι καγιέν
  • 1 φλιτζάνι (250 ml) τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 100 ml φουντούκια, κομμένα
  • 100 ml πεκάν, κομμένα
  • 100 ml μαριναρισμένες αποξηραμένες ντομάτες
  • 250 ml μοτσαρέλα, τριμμένη
  1. Ξετυλίξτε την σφολιάτα και αλείψτε την με την γλυκιά σάλτσα τσίλι.
  2. Βάλτε τις ελιές, τους ξηρούς καρπούς, την αποξηραμένη τομάτα και το τυρί στην σφολιάτα.
  3. Ρολάρετε τη ζύμη κατά μήκος, καλύψτε με μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή ώρα για να κρυώσει. Όταν το ρολό έχει γίνει αρκετά σκληρό, κόψτε το σε κομμάτια του 1 εκ. και τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα λαδωμένο ταψί.
  4. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρις ότου η ζύμη φουσκώσει και ροδίσει. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό.http://www.epithimies.gr