Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Ταρτελέτες με σπαράγγι και αμύγδαλα

Υλικά για: 4 ταρτελέτες ή 1 τάρτα
Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 70 λεπτά
Θερμοκρασία φούρνου: 180οC

Υλικά :
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 15 ml βούτυρο
  • ½ κρεμμύδι, κομμένο
  • 125 ml τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 150 g τρυφερά σπαράγγια
  • 1 φλιτζάνι (250 ml) τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 80 g ολόκληρα αμύγδαλα, χονδροκομμένα
  • 2 αυγά
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 ml πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι και πιπέρι
  1. Ξετυλίξτε την σφολιάτα και βάλτε την σε φόρμες για ατομικές τάρτες ή σε μία φόρμα τάρτας. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ, σε μία μεγάλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι. Βάλτε το κρεμμύδι στην βάση της ζύμης και πασπαλίστε με τυρί. Από πάνω βάλτε τα σπαράγγια και τα κομμένα αμύγδαλα. Βάλτε τις φόρμες σε ένα ταψί για να μην χυθούν.
  3. Ανακατέψτε τα αυγά, την κρέμα και το πιπέρι καγιέν και αλατοπιπερώστε. Περιχύστε τις ταρτελέτες με το μίγμα αυγού μέχρι ίσια-ίσια να καλυφθεί η γέμιση.
  4. Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε επί 30 λεπτά ή μέχρις ότου φουσκώσει η τάρτα και η ζύμη ροδίσει. Σερβίρετε ζεστά.http://www.epithimies.gr