Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Μάφιν με μπλε τυρί και ξηρούς καρπούς

Υλικά για: 12 μεγάλα μάφιν
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά
Θερμοκρασία φούρνου: 180οC                Υλικά :
  • 1½ φλιτζάνι (375 ml) αλεύρι για κέικ
  • 10 ml μπέικιν πάουντερ
  • 3 ml αλάτι
  • 1 ml πιπέρι καγιέν
  • 1 φλιτζάνι (250 ml) τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 125  ml πεκάν, κομμένα
  • 80 ml μπλε τυρί, θρυμματισμένο
  • 6 καυτερές πιπεριές, λεπτοκομμένες
  • 100 ml γάλα
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • 1 πολύ μεγάλο αυγό
  • Επιπλέον πεκάν για τη διακόσμηση
  1. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν.
  2. Προσθέστε το τυρί, τα πεκάν, το μπλε τυρί και τις πιπεριές. Αναμίξτε.
  3. Σε ένα μικρό μπολ αναμίξτε το γάλα, το λάδι και το αυγό. Προσθέστε τα στο ξηρό μίγμα και ανακατέψτε τα μαζί μέχρις να αρχίσουν να αναμιγνύονται. Το μείγμα πρέπει να έχει σβώλους.
  4. Βάλτε χάρτινες θηκούλες σε ένα ταψί για μάφιν και γεμίστε τις κατά τα ¾. Προσθέστε και τα επιπλέον pecan.
  5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 - 20 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά με βούτυρο.http://www.epithimies.gr