Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Κάρυ με ρεβίθια

Τα υλικά μας (για 4-6 μερίδες)
  • 1 πακέτο ρεβίθια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 4 Κουταλιές της σούπας Σπιτική πάστα για κάρυ
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας  κουρκουμά (προαιρετικά)
  • 3-4 σπόρους  κάρδαμο ή κακουλέ (προαιρετικά)
  • 5 κούπες νερό ή ζωμό λαχανικών


Προετοιμασία
  1. Μουλιάζουμε τα τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα, τους αλλάζουμε το νερό τακτικά.
  2. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρουν βράση τα ξαφρίζουμε, τα σουρώνουμε τα πλένουμε με νερό και τα βάζουμε στην άκρη.
  3. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  4. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τον πελτέ, την πάστα κάρυ και το νερό ή τον ζωμό.
  5. Ρίχνουμε αλάτι και αν θέλουμε την έξτρα κουταλιά κουρκουμά και το κακουλέ.
  6. Μόλις το φαγητό μας πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για περίπου μία ώρα. Το  φαγητό μπορεί να φτιαχτεί  σαν σούπα ή χυλωμένο αυτό θα το πετύχετε με την προσθήκη ή όχι νερού για να το φέρετε στα μέτρα σας.
  7. Σερβίρεται ζεστό με την συνοδεία φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού και  με πίτες ζεστές ή ψωμάκι.http://www.lovefood.gr/