- 1 πακέτο ρεβίθια
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 4 Κουταλιές της σούπας Σπιτική πάστα για κάρυ
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά (προαιρετικά)
- 3-4 σπόρους κάρδαμο ή κακουλέ (προαιρετικά)
- 5 κούπες νερό ή ζωμό λαχανικών
Προετοιμασία
- Μουλιάζουμε τα τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα, τους αλλάζουμε το νερό τακτικά.
- Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και μόλις πάρουν βράση τα ξαφρίζουμε, τα σουρώνουμε τα πλένουμε με νερό και τα βάζουμε στην άκρη.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τον πελτέ, την πάστα κάρυ και το νερό ή τον ζωμό.
- Ρίχνουμε αλάτι και αν θέλουμε την έξτρα κουταλιά κουρκουμά και το κακουλέ.
- Μόλις το φαγητό μας πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για περίπου μία ώρα. Το φαγητό μπορεί να φτιαχτεί σαν σούπα ή χυλωμένο αυτό θα το πετύχετε με την προσθήκη ή όχι νερού για να το φέρετε στα μέτρα σας.
- Σερβίρεται ζεστό με την συνοδεία φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού και με πίτες ζεστές ή ψωμάκι.http://www.lovefood.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου