Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Ψαρόσουπα

Υλικά
  • 1 1/2 κιλό ψάρι για σούπα ( σφυρίδα , φαγκρί , ροφό,λαβράκι, μπακαλιάρο) κομμένο σε μερίδες
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 4-5 καρότα
  • 5-6 κολοκυθάκια
  • 2 πατάτες
  • 3-4 κλωνάρια  σέλινο
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 6 κουταλιές σούπας ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • 2 αυγά
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι
Πως το κάνουμε 
  1.  Πλένουμε τις μερίδες το ψάρι και τις αλατίζουμε .
  2. Βάζουμε νερό να βράσει μέχρι 3/4 της  κατσαρόλας. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα  , τα καρότα , τις πατάτες , τα κολοκύθια , το σέλινο και το κεφάλι από το ψάρι , αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά .
  3. Βγάζουμε τα λαχανικά και το κεφάλι του ψαριού σε μια πιατέλα και σουρώνουμε το ζωμό από τα υπολείμματα. Ξαναβάζουμε τον ζωμό  στη  κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κομμάτια του ψαριού , το λάδι και το ρύζι .  Αφήνουμε να βράσει το ψάρι 10 με 15 λεπτά , αναλόγως τα κομμάτια . Το βγάζουμε σε πιατέλα.
  4. Φτιάχνουμε το αυγολέμονο . Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά για 2 λεπτά και προσθέτουμε σταδιακά το χυμό του λεμονιού χτυπώντας συνεχόμενα . Παίρνουμε μια κουταλιά ζωμό από την κατσαρόλα και τον ρίχνουμε λίγο λίγο στα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα . Επαναλαμβάνουμε με 2-3 κουταλιές ζωμό ακόμα . Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών μέσα στην κατσαρόλα και κουνάμε να ανακατευτεί . Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά . Σερβίρουμε την σούπα και το ψάρι με τα λαχανικά .http://www.lovefood.gr