Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Κοτόπουλο με γιαούρτι & κανέλα


  • 1 κοτόπουλο  [εγώ εδώ στην συνταγή είχα 5 μπουτάκια στο ψυγείο]
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες 
  •  5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο  
  • 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • αλάτι -πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα κοφτό
  • 1  φλυτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας  
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι,το κρεμμύδι,τα σκόρδα και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και τα κομμάτια του κοτόπουλου και τσιγαρίζουμε ελαφρά για 5 λεπτά περίπου.
Βάζουμε και τον χυμό,τον πελτέ και το πιπέρι. Προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για μισή ώρα.
Αμέσως μετά προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα, την μία κουταλιά βούτυρο και τις δύο κουταλιές γιαούρτι.
Μαγειρεύουμε σχεδόν για άλλη μισή ώρα να πήξει η σάλτσα μας και είναι έτοιμο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Να το παρακολουθείτε κατά το μαγείρεμα μήπως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νεράκι. Σερβίρεται με ρύζι πιλάφι, με μακαρόνια, με πατάτες τηγανιτές και έχει φανταστική γεύση   http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/