Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Εύκολος κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό

Υλικά για έναν κορμό
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ 
  • 125 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 κουτάκι γάλα ζαχαρούχο ( 170 μλ)
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο σκόνη
  • 1 βανίλια
  • 1-2 σφηνάκια κονιάκ
Για τη σος σοκολάτα 
  • Μία κουβερτούρα 
  • 5-6 κουταλιές γάλα ή κρέμα γάλακτος
Πως το κάνουμε  
  1. Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε κομματάκια ( δεν τα θρυμματίζουμε εντελώς) 
  2. Προσθέτουμε το κακάο και τη βανίλια και ανακατεύουμε με κουτάλι .
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.
  4. Αφήνουμε 3-4 λεπτά τα μείγμα να σταθεί και να ρουφήξουν τα μπισκότα .
  5. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας ένα αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα φύλλο λαδόκολλα . Απλώνουμε το μείγμα κουταλιά κουταλιά κατά μήκος . Ρολάρουμε την λαδόκολλα και τυλίγουμε το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε και διπλώνουμε τις άκρες της λαδόκολλας. Τυλίγουμε το αλουμινόχαρτο γύρω από την λαδόκολλα για να την σταθεροποιήσουμε και τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  6. Το κόβουμε και το σερβίρουμε σε φέτες πάχους 1 1,2 εκατοστού .
  7. Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα τον κουβερτούρα με το γάλα και ομογενοποιούμε καλά ώστε να γίνει μια ρευστή σοκολατένια σάλτσα . Μόλις κρυώσει λίγο περιχύνουμε τον κορμό και σερβίρουμε .http://www.lovefood.gr/