- 8 ντομάτες μέτριες κομμένες σε 6 φέτες (μπορούν να γίνουν και με ντοματίνια, ντοματάκια κ.τ.λ.)
- Σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
- Μυρωδικά βασιλικός ή θυμάρι ή ρίγανη (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο
- Χοντρό αλάτι
- Τούλι για να καλύψετε το ταψί για τα έντομα
Προετοιμασία
- Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε 6 φέτες την κάθε μία.
- Τις βάζουμε σε ένα ταψί.
- Τις αλατίζουμε με το χοντρό αλάτι.
- Τις προστατεύουμε με το τούλι.
- Τις αφήνουμε σε μέρος που το βλέπει ο ήλιος όλη την μέρα.
- Πριν πέσει ο ήλιος τις μαζεύουμε, την πρώτη μέρα θα έχουν βγάλει αρκετά νερά αυτά θα τα αφαιρέσουμε και θα τις κρατήσουμε σε ένα μέρος χωρίς υγρασία για όλο το βράδυ.
- Στο τέλος της δεύτερης μέρας έχουν αρχίσει να χάνουν σε όγκο.
- Στο τέλος της τρίτης μέρας είναι σχεδόν έτοιμες.
- Στο τέλος της τέταρτης μέρας είναι έτοιμες για φύλαξη.
- Αποστειρώνουμε το βαζάκι που θα τις κρατήσουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το γεμίσουμε μέχρι την μέση με λάδι, αφαιρούμε αν υπάρχει επιπλέον αλάτι στις ντομάτες και τις ρίχνουμε στο λάδι, προσθέτουμε αν θέλουμε το σκόρδο ή όποιο άλλο μυρωδικό θέλουμε.
- Διατηρήστε τις σε ξηρό μέρος, αυτές που φτιάξαμε πέρυσι τις τρώμε ακόμα..http://www.lovefood.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου