Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ρολά μελιτζάνας με μπλε τυρί & σάλτσα ντομάτας

Τα υλικά μας (για 4 άτομα)
  • 3 μεγάλες μελιτζάνες
  • 200 γρ μπλε τυρί
  • 2 ντομάτες μέτριες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας φύλλα βασιλικού
  • 1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

Προετοιμασία
  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες μακρόστενες, όχι πολύ λεπτές γιατί θα διαλυθούν όταν επιχειρήσουμε να τις τυλίξουμε.
  2. Τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε στην άκρη πάνω σε χαρτί κουζίνα για απορροφήσει το έξτρα λάδι.
  3. Όταν τελειώσουμε με το τηγάνισμα ήρθε η ώρα να τις κάνουμε ρολά. Όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία βάζουμε ένα κομμάτι τυρί και μερικά φύλλα βασιλικού στην άκρη με την μεγαλύτερη διάμετρο.
    Ρολά μελιτζάνας με ροκφόρ
  4. Τυλίγουμε την μελιτζάνα με προσοχή για να μην διαλυθεί και της περνάμε μία οδοντογλυφίδα.Τύλιγμα ρολά μελιτζάνας
  5. Βάζουμε τα ρολά προσεκτικά σε ένα σκεύος για τον φούρνο τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο από πάνω και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
  6. Όσο τα ρολά ψήνουμε κάνουμε την σάλτσα μας, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την ρίγανη και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
  7. Όταν τα ρολά μας είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για πήξει το ζεστό τυρί, για να μην διαλυθούν και τα σερβίρουμε με την σάλτα ντομάτας, φύλλα βασιλικού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα τριμμένο μοσχοκάρυδο.  http://www.lovefood.gr