Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας

Υλικά για ένα ταψί με διάμετρο 32 εκ.
  •  500 γρ φύλλο κρούστας 
  • 4οο γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ. ρεγγάτο τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 100 γρ λιωμένο βούτυρο
  • λίγο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Πως το κάνουμε 
  1. Λαδώνουμε τον πάτο του ταψιού και στρώνουμε ένα φύλλο να τον καλύπτει .
  2. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα διπλώνουμε σαν βεντάλια . Τα τοποθετούμε κυκλικά το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να τα στριμώξουμε υπερβολικά , μέχρι να γεμίσει το ταψί. Κρατάμε 1-2 φύλλα στην άκρη για να καλύψουμε την επιφάνεια στο τέλος .

O


3 . Περιχύνουμε τα φύλλα με το λιωμένο βούτυρο  .
4 .Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά .Τα πασπαλίζουμε πάνω από τα φύλλα ώστε να μπουν και μέσα στις πτυχώσεις .
5. Καλύπτουμε την επιφάνεια με τα φύλλα που κρατήσαμε για να μην μας καεί η γέμιση.
6. Χαράσουμε σε κομμάτια .
7. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα , το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε πάνω από την πίτα.
8. Αφήνουμε 1/2  ώρα στο ψυγείο να ρουφήξει το φύλλο . ( Μπορούμε να το φτιάξουμε από την προηγούμενη , να το βάλουμε στο ψυγείο ,και να ψήσουμε την πίτα  την επόμενη μέρα)
9. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45- 50  λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο .  http://www.lovefood.gr/