Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Εύκολη μαρμελάδα βερίκοκο

Τα υλικά μας
  • 1 κιλό βερίκοκα πολύ ώριμα και ζουμερά κομμένα στην μέση (τα κουκούτσια τα φυλάμε έρχεται συνταγή για λικέρ πικραμύγδαλο)
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική άσπρη
  • 2 κούπες νερό
  • 2 βανιλίνες (προαιρετικά)
  • Μισή κουταλιά της σούπας λεμόνι

Εκτέλεση
  1. Σε μία κατσαρόλα κάνουμε μία στρώση από τα βερίκοκα , μία στρώση ζάχαρη και συνεχίζουμε με στρώσεις εναλλάξ μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υλικά μας.
  2. Όταν τελειώσουμε ρίχνουμε το νερό τις βανιλίνες (αν θέλουμε ) και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για να πάρει βράση η μαρμελάδα μας.
  3. Βράζουμε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα μας,  μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ζάχαρη για να έχουμε την πυκνότητα της μαρμελάδας γιατί τα βερίκοκα μπορεί να βγάλουν υγρά.
  4. Όταν η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την φυλάσσουμε όσο είναι ζεστή σε δοχεία που έχουμε αποστειρώσει βράζοντας τα σε νερό. Προσέχουμε να μην ακουμπήσουμε με τα δάχτυλά μας στο εσωτερικό του δοχείου και όταν την χρησιμοποιούμε δεν βάζουμε μέσα κουτάλι που έχει μπει στο στόμα μας.

Για το επιδόρπιο γιαουρτιού με μαρμελάδα βερίκοκο που βλέπεται στην φωτό ακολουθεί η συνταγή:

Τα υλικά μας (για μία κούπα)
  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1 φρέσκο βερίκοκο κομμένο σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού  φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
  1. Ανακατευτούμε το γιαούρτι με την ψιλοκομμένη μέντα.
  2. Προσθέτουμε τα κομμάτια φρέσκου βερίκοκου και περιχύνουμε με την μαρμελάδα.
  3. Μπορούμε να το φάμε κατευθείαν ή να το διατηρήσουμε στο ψυγείο όπως και να έχει το γιαούρτι θα πρέπει να είναι δροσερό.  http://www.lovefood.gr/