Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μελιτζάνες ξυδάτες

Τα υλικά μας
  • 4 μελιτζάνες μεγάλες
  • Ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (μπορείτε να βάλετε και σέλινο)
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Προετοιμασία
  1. Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις χαράζουμε με το μαχαίρι μας ανά 2 εκατοστά και τις κόβουμε στην μέση, αυτό το κάνουμε για να τις βοηθήσουμε στο ζεμάτισμα.
  2. Τις ζεματάμε σε νερό που βράζει για 10 λεπτά για να μαλακώσουν, θα πρέπει να μην λιώσουν αλλά και να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι.
  3. Σουρώνουμε το νερό και την αφήνουμε στο σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους για 6-7 ώρες. Όταν είναι έτοιμες  τις κόβουμε σε λωρίδες και σε ένα τάπερ κάνουμε μία στρώση με μελιτζάνες τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το σκόρδο, ξύδι και ελαιόλαδο, συνεχίζουμε τις στρώσεις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
  4. Στο τέλος ρίχνουμε μαϊντανό, ξύδι και ελαιόλαδο και κλείνουμε το τάπερ, τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο και περιμένουμε το ξύδι να ψήσει και να μαλακώσει τις μελιτζάνες τουλάχιστον 12 ώρες.
Διατηρούνται στο ψυγείο αρκετές μέρες, τις σερβίρουμε κρύες ή περιμένουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά πριν τις φάμε.  http://www.lovefood.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου