Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μπουγιουρντί στο τηγάνι

Τα υλικά μας
  • 200 γρ φέτα τριμμένη στο χέρι
  • 200 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε λωρίδες
  • 1 μεσαία ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπέρι
  • Μισό φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και προσθέτουμε το πιπέρι, τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν και σβήνουμε με το κρασί.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα και την ρίγανη και βράζουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα μας. Προσθέτουμε την φέτα και το κεφαλοτύρι (κρατάμε λίγη φέτα αν θέλουμε για το σερβίρισμα) και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  3. Τ ο σερβίρουμε ζεστό με την υπόλοιπη φέτα και με τον φρέσκο βασιλικό.  http://www.lovefood.gr