Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μπριάμ στον φούρνο

Τα υλικά μας (5-6 μερίδες)
  • Μισό κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες (προσθέστε και τους ανθούς τους αν έχουν)
  • 3 Μελιτζάνες τσακώνικες μέτριες κομμένες σε ροδέλες (250 γρ. περίπου)
  • 2 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες ή στα τέσσερα
  • 3 πατάτες μικρές κομμένες σε ροδέλες (500 γρ. περίπου)
  • 2 μεσαίες ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο ταψί προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά και ανακατεύουμε καλά για να πάει το λάδι και τα μυρωδικά μας παντού.
  2. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς στον αέρα για  μία ώρα, ανακατεύουμε τα λαχανικά μας στον μισό χρόνο για να μην μας αρπάξουν και για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  3. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20, σερβίρουμε με τριμμένη φέτα αν θέλουμε αλλά ως λαδερό που είναι την φέτα του την θέλει.  http://www.lovefood.gr