Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τούμπανο-τζατζίκι με κολοκυθάκι

Τα υλικά μας
  • 500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κολοκυθάκι μεγάλο τριμμένο στον τρίφτη (το στύβουμε για να φύγουν τα υγρά που δεν είναι πολλά)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο (βάλτε παραπάνω αν σας αρέσει να είναι τούρμπο)
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Προετοιμασία
  1. Ρίχνουμε  όλα τα υλικά μας σε ένα σκεύος και ανακατεύουμε καλά, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το φάμε για να αναμειχθούν οι γεύσεις και να περάσει το σκόρδο στο γιαούρτι.
  2. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε ελαιόλαδο και ελιές αν θέλουμε  http://www.lovefood.gr/