Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Κοτόπουλο με αμπελοφάσουλα & γιαούρτι στον φούρνο

Τα υλικά μας (για 4 μερίδες)
  • 2 στήθη κοτόπουλο ολόκληρα η κομμένα σε κύβους (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπούτια ή και κοπανάκια)
  • 300 γρ αμπελοφάσουλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 10 πόντων
  • 4 πιπεριές κέρατο
  • 6 κουταλιές γιαούρτι
  • 2 ώριμες μεσαίες ντομάτες τριμμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές βασιλικό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα σκεύος μικρό (εγώ χρησιμοποίησα πήλινο) βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, από πάνω προσθέτουμε και την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε ξανά.
  2. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς (πάνω γκριλ & αέρα) για περίπου μία 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να πιει το φαγητό μας τα υγρά του, φροντίζουμε κατά την διάρκεια του ψησίματος το κοτόπουλο να σκεπάζεται από τα υγρά για μην μας ξεραθεί.
  3. Σερβίρουμε με επιπλέον βασιλικό.  http://www.lovefood.gr/