Προετοιμασία
- Καθαρίζουμε τα καρότα μας και τα κόβουμε, η μάνα μου τα κάνει «κυδωνάτα» όπως βλέπετε στην φωτό εσείς μπορείτε να κάνετε και ροδέλες αλλά μην τα κόψετε πολύ χοντρά.
- Σε μία κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε μία στρώση από τα καρότα, μία στρώση ζάχαρη, μία στρώση καρότα και ούτω καθεξής. Προσθέτουμε και τις βανίλιες.
- Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να είναι 4 δάχτυλα παραπάνω από τα υλικά μας.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι μας, μπορεί κατά την διάρκεια της διαδικασίας αυτής να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό ή ζάχαρη.
- Στο τέλος θα πρέπει να έχουμε ένα σχετικά αραιό σιρόπι και τα καροτάκια θα πρέπει να έχουν πάρει διάφανη όψη και να μαλακώσουν , καθ’όλη την διάρκεια μπορούμε να βγάζουμε κομμάτια και να δοκιμάζουμε τα καρότα και το σιρόπι.
- Όσο το μείγμα είναι ζεστό προσθέτουμε το λεμόνι και αποθηκεύουμε το γλυκό σε βρασμένα αποστειρωμένα βαζάκια. http://www.lovefood.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου