Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Γλυκό του κουταλιού καρότο

Τα υλικά μας
  • 1 κιλό καρότα
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική άσπρη
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
  • 2 βανίλιες

Προετοιμασία
  1. Καθαρίζουμε τα καρότα μας και τα κόβουμε, η μάνα μου τα κάνει «κυδωνάτα» όπως βλέπετε στην φωτό εσείς μπορείτε να κάνετε και ροδέλες αλλά μην τα κόψετε πολύ χοντρά.
  2. Σε μία κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε μία στρώση από τα καρότα, μία στρώση  ζάχαρη, μία στρώση καρότα και ούτω καθεξής. Προσθέτουμε και τις βανίλιες.
  3. Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να είναι 4 δάχτυλα παραπάνω από τα υλικά μας.
  4. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι μας,  μπορεί κατά την διάρκεια της διαδικασίας αυτής να χρειαστεί να  προσθέσουμε νερό ή ζάχαρη.
  5. Στο τέλος θα πρέπει να έχουμε ένα σχετικά αραιό σιρόπι και τα καροτάκια  θα πρέπει να έχουν πάρει διάφανη όψη και να μαλακώσουν , καθ’όλη την διάρκεια μπορούμε να βγάζουμε κομμάτια και να δοκιμάζουμε τα καρότα και το σιρόπι.
  6. Όσο το μείγμα είναι ζεστό προσθέτουμε το λεμόνι και αποθηκεύουμε το γλυκό σε βρασμένα αποστειρωμένα βαζάκια.  http://www.lovefood.gr/