Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μπισκοτογλυκό με γιαούρτι

Τα υλικά μας (για ένα μπολ 13 εκ)
  • 7 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 10 μπισκότα πτι μπερ
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο (χωρίς ζάχαρη)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόρους κόλιανδρου ή ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1/4 κουταλιού του γλυκού τριμμένο τσίλι (προαιρετικά)


Προετοιμασία
  1. Σε ένα τηγάνι που καίει ρίχνουμε τους σπόρους του κόλιανδρου και τους ψήνουμε για 2-3 λεπτά για να βγάλουν τα αρώματα τους, τους περνάμε σε ένα γουδί.
  2. Δουλεύουμε τον κόλιανδρο καλά για να ξεκολλήσει ο φλοιός του σπόρου.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, την ζάχαρη, το κονιάκ και το κακάο και τα δουλεύουμε καλά για να έχουμε μία ομογενοποιημένη κρέμα.
  4. Τοποθετούμε τα 5 μπισκότα στο μπολ που θα το σερβίρουμε όπως στην πιο κάτω φωτογραφία.
    sporoi-koliandrou-goudi
    trimenos-koliandros
    mpiskota-ptiber
  5. Κοσκινίζουμε τον κόλιανδρο και τον προσθέτουμε στο μείγμα του γιαουρτιού μαζί με το τσίλι και ανακατεύουμε. Αν δεν θέλουμε να βάλουμε κόλιανδρο βάζουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού σε αυτή την φάση.
    krema-sokolata-giaoyrti
    koskinisma-koliandros

  6. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 4 πτι μπερ αφού τα έχουμε θρυμματίσει με χέρια μας και ανακατεύουμε, γεμίζουμε το μπολ με το μείγμα.giaourtoglyko-kakao-mpiskota
  7. Σκεπάζουμε με ένα επιπλέον μπισκότο και το κρατάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες καλυμμένο με ζελατίνα. Το τρώμε παγωμένο.