Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο

Τα υλικά μας (για 4 άτομα)
  • 4 μπριζόλες χοιρινές (τις μαρινάρισα )
  • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες χοντρές
  • 4 μέτριες μελιτζάνες κομμένες στα τέσσερα
  • 4 μέτριες πράσινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
  • 4 μέτριες ντομάτες κομμένες στην μέση
  • 4 πιπεριές κέρατο ολόκληρες
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο με το τσόφλι τους
  • Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη ξερή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Τις μπριζόλες όπως προανέφερα τις μαρινάρισα για να είναι ζουμερές και αρωματικές.
  2. Βάζουμε τις μπριζόλες και τα λαχανικά σε ένα ταψί, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό,  ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο, ξερή ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας.
  3. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά γυρίζοντας μπριζόλες και λαχανικά για να μην μας καούν.  http://www.lovefood.gr