Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Μακαρόνια με μπέικον, ροκφόρ και κρέμα γάλακτος



  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτρια κρέμα γάλακτος
  • 160 γραμ.μανιτάρια κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • 10 φετούλες μπέικον κομμένες σε τετραγωνάκια
  • 200 γραμ. ροκφόρ λιωμένο με το πιρούνι
  • μαϊντανό και άνηθο αρκετό, από 10 κλωναράκια
  • πιπέρι
  • ελάχιστο αλάτι 
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • τριμμένο τυρί
Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζετε ελαφρώς το κρεμμύδι, το μπέικον και το σκόρδο.Προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Σε 2-3 λεπτά προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι.

Ανακατεύετε και προσθετετε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τον άνηθο, το μαϊντανό και το λιωμένο ροκφόρ, ανακατεύετε για 2 λεπτά και στο τέλος προσθέστε και το χυμό λεμονιού, κι είναι έτοιμη.

Αν θέλετε την χρησιμοποιείτε ή σαν σάλτσα πάνω από τα μακαρόνια ή ρίχνετε τα βρασμένα μακαρόνια μέσα, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Τέλος, πασπαλίζετε με 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί και λίγο μαϊντανό.  
http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/