- 1 μελιτζάνα μεγάλη με το κοτσάνι της
- 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι ή ξύδι
- 4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- 3 σκελίδες σκόρδο με το τσόφλι τους
- Μία πρέζα κύμινο τριμμένο
- Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι (και παραπάνω)
- Ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
- Φρέσκος μαϊντανός ή κόλιανδρος ή ότι άλλο μυρωδικό σας αρέσει για το σερβίρισμα
- Πάπρικα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Τρυπάμε την μελιτζάνα με ένα πιρούνι και την βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς μαζί τις σκελίδες του σκόρδου.
- Ψήνουμε την μελιτζάνα για 45 λεπτά αλλά βγάζουμε το σκόρδο στην μισή ώρα, το καθαρίζουμε το κρατάμε στην άκρη.
- Όταν η μελιτζάνα είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε 10 λεπτά, όταν κρυώσει την ξεφλουδίζουμε πολύ εύκολα κρατώντας την από το κοτσάνι της.
- Βάζουμε την μελιτζάνα με το σκόρδο με το ταχίνι σε ένα επεξεργαστή τροφίμων και την χτυπάμε πολύ καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το λεμόνι και το κύμινο, ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και πάπρικα και το τρώμε με πίτες ή ψωμί ή με φρέσκα λαχανικά (π.χ καρότα) http://www.lovefood.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου