Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας & καπνιστό τυρί

Τα υλικά μας
  • 2 μελιτζάνες μεγάλες κομμένες σε φέτες ή ροδέλες
  • 1 ώριμη ντομάτα μέτρια τριμμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 250 γραμμάρια καπνιστό τυρί τριμμένο
  • 250 γραμμάρια φέτα τριμμένη στο χέρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα της μελιτζάνας
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο για την σάλτσα
  • 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το υπερβολικό λάδι, τοποθετούμε και χαρτί κουζίνας και από πάνω τους.
  2. Αδειάζουμε το λάδι και καθαρίζουμε το τηγάνι, το βάζουμε πάλι στην φωτιά με τις 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κύμινο . Μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει η σάλτσα μας, όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε τον μαϊντανό και την αφαιρούμε από την φωτιά.
  4. Σε ένα πυρέξ βάζουμε μία στρώση μελιτζάνας και ραντίζουμε με μία κουταλιά ξύδι βαλσαμικό, μετά προσθέτουμε την σάλτσα μας, την τριμμένη φέτα και το 1/3 του καπνιστού τυριού βάζουμε άλλη μία στρώση μελιτζάνα ραντίζουμε με άλλη μία κουταλιά ξύδι βαλσαμικό, και τελειώνουμε με μία γενναία στρώση του υπόλοιπου καπνιστού τυριού.
  5. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά και το τρώμε ζεστό.  http://www.lovefood.gr/