Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Κοτοπουλο Ψητο Πικαντικο


ΥΛΙΚΑ

 2 μικρά κοτόπουλα
 100 γρ. βούτυρο
 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
 2 λεμόνια
 1 χούφτα φρέσκα αρωματικά ή 2 κουτ. της σούπας ξερά (θυμάρι, ρίγανη,  δενδρολίβανο, δυόσμος)
 6 φέτες μπέικον
 1 κουτ. της σούπας χοντρό αλάτι
 1 κουτ. της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
 4 ξερά κρεμμύδια

 4 ντοματες ξεφλιδισμενες

 1 φλιτζάνι λευκό κρασί



  ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κόβουμε τα λεμόνια σε φέτες και ψιλοκόβουμε το μπέικον και τα αρωματικά. Ανακατεύουμε το βούτυρο, με τη μουστάρδα, τα αρωματικά, το μπέικον, το χοντρό αλάτι και το πιπέρι. Με αυτό αλείφουμε τα κοτόπουλα.

Χαράζουμε τα στήθη τους και τοποθετούμε σε κάθε άνοιγμα, από μία φέτα λεμόνι. 

Στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια,
,τις ντοματες σε φετες τα ανακατεύουμε με τις φέτες του λεμονιού που περισσεύουν και βάζουμε το μείγμα μέσα στην κοιλιά των κοτόπουλων.

Τα τοποθετούμε και τα δύο σε ένα βαθύ ταψί, ρίχνουμε το κρασί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 200°C, για 40 λεπτά με 1 ώρα.Αν θελουμε κοβουμε και λιγες πατατουλες αφου τις εχουμε αλατισει και τις εχουμε πασπαλισει με ριγανη και χυμο λεμονιου.

Τέλος ξεσκεπάζουμε, στη συνέχεια, το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα κοτόπουλα.  
http://ntrimy-oisydagesthsgiagias.blogspot.gr