Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Κοτόπουλο με μανιτάρια και βότκα

 Υλικά για 4 μερίδες:

750 γρ φιλέτο κοτόπουλο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κιλό μανιτάρια
2 κουταλιές βότκα
1 κύβος κότας
200ml κρέμα γάλακτος
Μαϊντανός
Πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ψήνουμε ελαφρά 
σε τηγάνι με το ελαιόλαδο, να μαλακώσει.  
Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.  http://bettyscuisine.blogspot.gr
 Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο, 
ανακατεύουμε και ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.
 Ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε 
και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
 Προσθέτουμε τη βότκα, 
περιμένουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ 
και ρίχνουμε τον κύβο κότας διαλυμένο σε μισό φλυτζάνι ζεστό νερό, 
τον μαϊντανό,  αλάτι και πιπέρι.
 Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για μισή ώρα περίπου, 
μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
 Τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
 και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, 
μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι λευκό.