Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Βαλς με σνίτσελ κλασσικό

Υλικά
  • 4 σνίτσελ μοσχαρίσια 
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 50 μλ γάλα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 4 κουταλιές σπορέλαιο
  • 1/2  κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι πιπέρι
Πως το κάνουμε 
  1. Αλλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ .
  2. Για το πανάρισμα θα χρειαστούμε 3 βαθιά μπολ ή πιάτα . Στο ένα θα βάλουμε το αλεύρι, στο άλλο τα χτυπημένα αυγά μαζί με το γάλα , το μοσχοκάρυδο και λίγο επιπλέον αλατοπίπερο και στο τρίτο την φρυγανιά .
  3. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει καλά .
  4. Περνάμε ένα ένα τα σνίτσελ και από τις δυο πλευρές, πρώτα από το αλεύρι (φροντίζοντας να τινάξουμε το περιττό), μετά από το αυγό και μετά από την φρυγανιά .
  5. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά, πρώτα από την μία πλευρά και μετά από την άλλη .
  6. Αν δεν τα χωράει το τηγάνι μας τα βάζουμε σε δόσεις, αρκεί  να φροντίζουμε πριν βάλουμε το επόμενο , να αφήνουμε το τηγάνι να ζεσταίνεται καλά.  http://www.lovefood.gr/