- 8 σύκα μεγάλα και ζουμερά (προτιμήστε τα μαύρα ή βασιλικά)
- 200 γρ ροκφόρ (1 κουταλιά της σούπας περίπου ανά σύκο) ή άλλο μαλακό μπλε τυρί
- 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία
- Πλένουμε καλά τα σύκα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Τα σκίζουμε στην μέση κατά ύψος και τα ανοίγουμε προσθέτοντας το τυρί και τα βάζουμε σε ένα σκεύος φούρνου.
- Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά, λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε λίγο ροκφόρ ακόμα σε κάθε σύκο.
- Τα σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα φρέσκιας ρίγανης. http://www.lovefood.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου