Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ψητά σύκα με ροκφόρ

Τα υλικά μας (για 4 άτομα)
  • 8 σύκα μεγάλα και ζουμερά (προτιμήστε τα μαύρα ή βασιλικά)
  • 200 γρ ροκφόρ (1 κουταλιά της σούπας  περίπου ανά σύκο) ή άλλο μαλακό μπλε τυρί
  • 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία
  1. Πλένουμε καλά τα σύκα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
  2. Τα σκίζουμε στην μέση κατά ύψος και τα ανοίγουμε προσθέτοντας το τυρί και τα βάζουμε σε ένα σκεύος φούρνου.
    Σύκα γεμιστά με ροκφόρ
    Εύκολο να το γεμίσεις.

  3. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά, λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε λίγο ροκφόρ ακόμα σε κάθε σύκο.
  4. Τα σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα φρέσκιας ρίγανης.  http://www.lovefood.gr