Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Δροσερή μελιτανοσαλάτα με καπνιστό τυρί

Τα υλικά μας
  • 1 μελιτζάνα με το κοτσάνι της
  • 1 μικρό κρεμμύδι με τις φλούδες του
  • 3 σκελίδες σκόρδο με την φλούδα τους
  • 1 κουταλιά της σούπας καπνιστό τυρί τριμμένο
  • 2 κουταλιές γιαούρτι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσαμικό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά πάνω σε μία λαδόκολλα (γιατί θα βγάλει υγρά) την μελιτζάνα & το κρεμμύδι με το σκόρδο. Το κρεμμύδι και το σκόρδο το βγάζουμε στα πρώτα 25 με 30 λεπτά.
  2. Όταν όλα τα λαχανικά είναι έτοιμα και έχουν κρυώσει τα καθαρίζουμε με ευκολία και είτε τα βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπολ για να τα δουλέψουμε με το χέρι.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας ή χτυπάμε 4-5 φορές στον επεξεργαστή τροφίμων.
  4. Δοκιμάζουμε για να δούμε αν θέλει επιπλέον αλάτι και βάζουμε την μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί και να παγώσει για 1 ώρα.
  5. Σερβίρουμε με΄ελαιόλαδο & έξτρα πάπρικα τρώμε πάνω σε ζεστό ψωμί ή με πίτες.  http://www.lovefood.gr/