½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 αυγό
1 κρεμμύδι
1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Για τη σάλτσα
2 φλ. Χυμό ντομάτας
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι
¼ φλ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κιμά με τα αυγά, λίγο αλάτι και το χτυπημένο κρεμμύδι.
Ζυμώνουμε και το αφήνουμε για 15-20 λεπτά.
Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
Ζεσταίνουμε 5 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι και βάζουμε τα κεφτεδάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία κάθε πλευρά για 4-5 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά. Ανακατεύαμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας με το πελτέ. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά να δέσει η σάλτσα με τα κεφτεδάκια. http://www.nostimesyntages.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου