Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Αλμυρά cookies

  • Υλικά για 48 κουλουράκια
  • 170 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 170 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
  • ½ κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 πρέζα πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)
  • 1 πρέζα τριμμένο θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό σχοινόπρασσο ή εστραγκόν




Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.
Ανακατεύουμε το Flora Soft με βούτυρο με το τριμμένο τσένταρ και τα χτυπημένα αυγά έως ότου ομογενοποιηθούν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη μουστάρδα, την πάπρικα, το αλάτι και τα μυρωδικά και το συμπληρώνουμε στο μίγμα του Flora Soft με βούτυρο και τσένταρ.
Ζυμώνουμε, πλάθουμε ένα μπαστούνι σε μέγεθος πούρου και το κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ.
Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί τις φέτες πατώντας τις ελαφρά για να σχηματιστούν τα cookies και τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά, έως ότου κρυώσουν και σταθεροποιηθούν.
Τα ψήνουμε για 45 λεπτά μεχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
http://www.flora.com.gr