Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Κέικ Καρότου με Ροδάκινο και Ξηρούς Καρπού

Υλικά για 10 άτομα

  • 300 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο και ρευστοποιημένο
  • 3 αυγά
  • 1 καψούλι βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 375 γρ. ζάχαρη
  • 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • Ξύσμα από 1 Πορτοκάλι ή Λεμόνι
  • ½ κ. γλ. Καννέλα
  • 160 γρ. καρυδόψιχα ή αμυγδαλόψιχα χονδροσπασμένη
  • ½ κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. καρότο τριμμένο και πολύ καλά στυμμένο
  • 230 γρ. ροδάκινο κομπόστα ψιλοκομμένη σε μέτριους κύβους




Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170 ˚C. Αλείφουμε τις φόρμες του κέικ με Flora Soft με βούτυρο, τις αλευρώνουμε και στη συνέχεια τις τινάζουμε καλά. Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο, τα αυγά τη βανίλια, χτυπάμε δυνατά και μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε το αλάτι, ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3’ και συμπληρώνουμε με το ξύσμα από το λεμόνι ή το πορτοκάλι και την καννέλα. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να αποκτήσει το μείγμα κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το στυμμένο καρότο, το ψιλοκομμένο ροδάκινο και την αμυγδαλόψιχα-καρυδόψιχα ανακατεύοντας λίγο ακόμα. Γεμίζουμε τις φόρμες στα ¾, δηλαδή λίγο παραπάνω από τη μέση τους και ψήνουμε στους 160-170 ˚C για 1 ώρα.
 
Tip: Μετά το ψήσιμο αφήνουμε τις φόρμες στον πάγκο της κουζίνας και τις γυρνάμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα από όλες τις πλευρές τους για να κρυώσουν πιο γρήγορα.  http://www.flora.com.gr
  •