Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Cookies με Πορτοκάλι, Lime & Φουντούκια

Υλικά για 20 άτομα

  • 220 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 1 καψούλι βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1 Lime
  • 100 γρ. φουντούκια χονδροσπασμένα
  • 2 κ. σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ. σ. χυμό Lime
  • 2 αυγά
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κ. γλ. μπεϊκιν πάουντερ
  • 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού




Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ˚C. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το Flora Soft με βούτυρο, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το lime, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν, για 1-2 λεπτά, σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια, τα χτυπάμε σε δυνατότερη ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθούν καλά και διογκωθούν. Προσθέτουμε τα ¾ αλεύρι με το χυμό πορτοκαλιού και του lime, τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί. Κατόπιν, ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέσα στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα εντελώς. Γεμίζουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με σκέτη μύτη και σε ταψάκια που έχουμε αλείψει με Flora Soft με βούτυρο δημιουργούμε στρογγυλά σχήματα, τα οποία προσέχουμε ώστε να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Εάν δεν έχουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής, παίρνουμε μία ποσότητα 20-35 γρ. με ένα κουτάλι της σούπας. Χαμηλώνουμε την ένταση του φούρνου και ψήνουμε στους 170-180 ˚C για 25-30΄.
http://www.flora.com.gr/