Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Brownie με επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά για 6 άτομα

 
Για το brownie για ένα μεγάλο ταψί
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. αυγά χτυπημένα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 150 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 400 ml γάλα φρέσκο 3.5%
  • 150 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια και χονδροσπασμένα
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 συσκευασία παγωτού της αρεσκείας σας.
Για την επικάλυψη
  • 400 γρ. σοκολάτα υγείας ή κουβερτούρα λιωμένη
  • 160 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο




Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°.
Σε μία λαδόκολλα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κακάο.
Σε μία φαρδιά λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ μας το Flora Soft μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να διογκωθεί το μίγμα μας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
Συμπληρώνουμε πουδραριστά το μίγμα του αλευριού μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.
Αλευρώνουμε τα χονδροσπασμένα φουντούκια μέσα στο κόσκινό μας, τα ρίχνουμε στο μίγμα του brownie και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια αλείφουμε με Flora Soft με βούτυρο και αλευρώνουμε ένα ταψί στο οποίο ρίχνουμε ομοιόμορφα το μίγμα του Brownie.
Ψήνουμε στο φούρνο στη μεσαία θέση για 20-25 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος του Brownie λιώνουμε την κουβερτούρα ή τη σοκολάτα υγείας μαζί με το Flora Soft με βούτυρο σε μπεν μαρί. Όταν η σοκολάτα λιώσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την ομογενοποιούμε με τα υπόλοιπα λιωμένα υλικά.
Όταν ψηθεί το Brownie το βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε ελαφρά να κρυώσει και περιχύνουμε την επιφάνεια με την σοκολάτα.
Σερβίρουμε μαζί με παγωτό της αρεσκείας μας.http://www.flora.com.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου