Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Cheese cake Νέας Υόρκης

Για τη βάση
  • 12 μπισκότα Digestive (200 γρ.) τριμμένα
  • 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 καψούλι βανίλιας
  • 60 γρ. ζάχαρη
Για τη γέμιση
  • 225 γρ. τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 ml κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
Για την επικάλυψη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος  με 30% λιπαρά
  • 60 ml ξινόγαλο
  • Λίγη τριμμένη καννέλα 




 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο  C.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βάσης σε ένα μπολ.
Τοποθετούμε το μίγμα μπισκότου σε μία βαθιά στρογγυλή φόρμα ή σε τσέρκι ζαχαροπλαστικής με διάμετρο 20 εκ. και ύψος 8 εκ. στη βάση του οποίου έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα, και πιέζουμε πολύ καλά.
Ψήνουμε τη βάση στο φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδίσει.
Μόλις ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει αρκετά καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει ελαφρά, προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το μίγμα της γέμισης μέσα στο τσέρκι.
Τοποθετούμε το τσέρκι στη μεσαία θέση στο φούρνο μας και ψήνουμε για 30-40 λεπτά έως ότου η γέμιση ψηθεί και σφίξει.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και τότε αφαιρούμε το τσέρκι.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος χτυπάμε τα υλικά της επικάλυψης έως ότου ομογενοποιηθούν και σφίξουν.
Αλείφουμε την επιφάνεια του γλυκού και πουδράρουμε με την καννέλα.

http://www.flora.com.gr/