Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Τυρόψωμο αφράτο

  • 1/2 κιλό αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 λίτρο νερό (χλιαρό)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 300 γρ. φέτα (χοντροτριμμένη)
  • 250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • Αλάτι (προαιρετικά)




Ρίχνουμε το νερό σε βαθύ μπολ ή λεκάνη και προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να φτιάξουμε μια κάπως σκληρή αλλά εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την αφήνουμε, σε ζεστό σημείο σκεπασμένη με πετσέτα, για 1 ώρα περίπου να φουσκώσει. Στη συνέχεια αλείφουμε το ταψί με λίγο Flora, παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθουμε σε μπαλάκια. Παίρνουμε μια μπάλα ζύμης και την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο στο ταψί με τα δάχτυλά μας. Πασπαλίζουμε με λίγη ποσότητα από τη φέτα και σκορπάμε σε όλη την επιφάνεια λίγα κυβάκια Flora. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αλείφουμε με επιπλέον λιωμένο Flora και ψήνουμε το τυρόψωμο στους 180 °C για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
http://www.flora.com.gr/