Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Κέικ με τζίντζερ και σταφίδες

  • 115 γρ. Flora Soft με βούτυρο και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 115 γρ. σκούρα ζάχαρη
  • 225 γρ. μελάσα σε υγρή μορφή
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 2 αυγά χτυπημένα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 55 γρ. σταφίδες
  • 55 γρ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο και τριμμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα ή μπέικιν πάουντερ




Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.
Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο μία φόρμα μήκους 17 εκατοστών και ύψους 7 εκατοστών και τοποθετούμε στον πάτο της μία μακρόστενη λαδόκολλα.
Λιώνουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι το Flora Soft με βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τη μελάσα, ανακατεύουμε το μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία και, όταν λιώσουν τα υλικά τα αφήνουμε στην άκρη.
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη σκόνη του τζίντζερ και τη σόδα. Κάνουμε μία γούβα στη μέση, προσθέτουμε το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά. Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και το φρέσκο τζίντζερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά στους 160ο -170οC, έως ότου η επιφάνεια σκουρύνει. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.http://www.flora.com.gr