Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Brownies με φιστίκι και σοκολάτα

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 120 γρ. Flora Soft με βούτυρο και λίγο επιπλέον για το ταψάκι
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 170 γρ. φυστικοβούτυρο Calve
  • 3 αυγά χτυπημένα




Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.
Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο ένα τετράγωνο ταψί 20x20 εκατοστών και ύψους 8 εκατοστών και το αλευρώνουμε. Στη συνέχεια, το τινάζουμε ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Λιώνουμε σε χλιαρό μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το Flora Soft με βούτυρο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ.
Ανακατεύουμε τα αυγά με τη λιωμένη σοκολάτα, προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπολ με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί.
Ψήνουμε για 20 λεπτά το Brownie και το τρυπάμε με μαχαίρι για να δούμε αν έχει ψηθεί. Σε περίπτωση που μείνει λιωμένη σοκολάτα επάνω στο μαχαίρι, το ψήνουμε λίγο ακόμα.
http://www.flora.com.gr