Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Αλμυρά Κουλουράκια με Καπνιστό Τυρί Μετσόβου

  • 320 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 75 γρ. καπνιστό τυρί Μετσόβου τριμμένο
  • 1 κ. γλ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ. γλ. κοφτό πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 90 γρ. τυρί Μετσόβου
  • 2 κρόκους αυγού
  • 90 γρ. σουσάμι μαύρο ή μαυροκούκι για την επικάλυψη
  • 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα του ταψιού




Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το Flora Soft με βούτυρο, το καπνιστό τυρί Μετσόβου που μπαίνει στη ζύμη, το αλάτι, τα αυγά και τα χτυπάμε με το φτερό του μίξερ. Αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και μετά σε δυνατή ταχύτητα για 5΄ περίπου. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το μισό αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι και συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι που μας έχει περισσέψει. Σιγά - σιγά συνεχίζουμε το ζύμωμα έως ότου γίνει μία μαλακή και λεία ζύμη. Εάν κολλάει στα χέρια μας η ζύμη πουδράρουμε με λίγο ακόμη αλεύρι. Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο, την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 10’ και έπειτα αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τον πλάστη για να ανοίξουμε φύλλο πάχους 1 εκ. Στη συνέχεια, παίρνουμε μεταλλικές φόρμες με σχέδια και κόβουμε τα κουλουράκια. Αμέσως μετά αλείφουμε το ταψί με Flora Soft με βούτυρο και τοποθετούμε σε αυτό τα αλμυρά κουλουράκια μας. Τέλος, αλείφουμε με ένα πινέλο τους κρόκους στα κουλουράκια, πουδράρουμε με το τριμμένο καπνιστό τυρί Μετσόβου και πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 ˚C για 25-30 λεπτά.  http://www.flora.com.gr