Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Πολύ πετυχημένη συνταγή σιμιγδαλένιου χαλβά


ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι λάδι σπορέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
...
4 ποτήρια νερό
1 φλυτζάνι στιμμένα πορτοκάλια
2 ξυλάκια κανέλλα
τριμμένη κανέλα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό ,το χυμό πορτοκάλι ,την ζάχαρη.κ την κανέλα και βράζουμε για 10 λεπτά απο την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει .κλείνουμε το μάτι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά ,ανακατεύουμε επί τουλάχιστον 20 λεπτά,να το δούμε να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα ,ρίχνουμε σιγά -σιγά το σιρόπι και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πιεί ολο το σιρόπι.Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε η σε μία φόρμα,η σε φορμάκια .πασπαλίζουμε με κανέλα!  
http://mageirikikaisintages.blogspot.gr