Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Xαλβάς σιμιγδαλένιος βελούδινος


 

 1 φλυτζάνι λάδι  [μισό καλαμποκέλαιο μισό ελαιόλαδο]
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψηλό
3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 1/2 φλυτζάνια νερό
1 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
1 φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα ,η αμύγδαλα
1 ξυλο κανέλας
κομματάκια πολύ ψιλοκομμένα από φλούδα πορτοκάλι
κανέλα
 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι,τα σιμιγδάλια,τις σταφίδες ,το ξύλο κανέλας, τα  καρύδια,και το ψιλοκομμένο πορτοκάλι
ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγη λίγη και την ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να τελειώσει όλη η ποσότητα .
Αμέσως μετά προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε πάντα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει να το δούμε να ξεκολάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας ,τότε είναι έτοιμος .
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με μία πετσέτα μέχρι να κρυώσει και τον βάζουμε σε ταψάκι η σε φόρμα .
Τον κόβουμε όταν κρυώσει και σερβίρουμε .
Προσοχή
Το χρώμα του χαλβά δεν πρέπει να είναι σκούρο αλλά ανοιχτόχρωμο  
http://mageirikikaisintages.blogspot.gr