Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Σπαγγέτι με φρέσκια ντομάτα και αμύγδαλα


    Υλικά 
    2 ντομάτες ψιλοκομμένες (ή 3 μικρές)
    1 κρεμμυδι
    2 σκόρδα
    1 φλ. Γάλα
    ¼ φλ. Τριμμένο αμύγδαλο
    1 κ. σούπας corn flower
    3 κ. Σούπας ελαιόλαδο
    ¼ φλ. Τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα)

    Εκτέλεση 
    Χτυπάμε στο μπλέντερ το γάλα με τα αμύγδαλα. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε ¼ φλ. Νερό και λίγο αλάτι , μόλις βράσει χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Όταν αρχίζει να δένει η σάλτσα προσθέτουμε το γάλα και το τυρί. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά να δέσει η σάλτσα.Προσθέτουμε τη σάλτσα στα απαγγέτι, ανακατεύουμε, τ και σερβίρουμε. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.
    http://www.nostimesyntages.gr