Υλικά
2 ντομάτες ψιλοκομμένες (ή 3 μικρές)
1 κρεμμυδι
2 σκόρδα
1 φλ. Γάλα
¼ φλ. Τριμμένο αμύγδαλο
1 κ. σούπας corn flower
3 κ. Σούπας ελαιόλαδο
¼ φλ. Τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα)
2 ντομάτες ψιλοκομμένες (ή 3 μικρές)
1 κρεμμυδι
2 σκόρδα
1 φλ. Γάλα
¼ φλ. Τριμμένο αμύγδαλο
1 κ. σούπας corn flower
3 κ. Σούπας ελαιόλαδο
¼ φλ. Τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα)
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ το γάλα με τα αμύγδαλα. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε ¼ φλ. Νερό και λίγο αλάτι , μόλις βράσει χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Όταν αρχίζει να δένει η σάλτσα προσθέτουμε το γάλα και το τυρί. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά να δέσει η σάλτσα.Προσθέτουμε τη σάλτσα στα απαγγέτι, ανακατεύουμε, τ και σερβίρουμε. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.
http://www.nostimesyntages.grΧτυπάμε στο μπλέντερ το γάλα με τα αμύγδαλα. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε ¼ φλ. Νερό και λίγο αλάτι , μόλις βράσει χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Όταν αρχίζει να δένει η σάλτσα προσθέτουμε το γάλα και το τυρί. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά να δέσει η σάλτσα.Προσθέτουμε τη σάλτσα στα απαγγέτι, ανακατεύουμε, τ και σερβίρουμε. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου