Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Νιόκι με λευκή σάλτσα


Υλικά για νιόκι
500 γρ. πατάτες
150γρ. αλεύρι
1 αυγό
Υλικά για για τη σάλτσα
2 φλ. Τσαγιού γάλα
1 κ. σούπας αλεύρι
4 μανιτάρια φρέσκα
½ φλ. παρμεζάνα

Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό ( να τις σκεπάζει). Τις βράζουμε για 25 λεπτά (τις τρυπάμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν έγιναν). Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε να γίνουν πουρές. Προσθέτου το αλεύρι και το αυγό. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μίγμα. H ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρή, θα κολλάει λίγο στα χέρια. Κόβουμε κομματάκια μήκους 2 εκ. και τα πιέζουμε να πάρουν το σχήμα των νιόκι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πιρούνι ή το τρίφτη για να πάρουν σχήμα). Τα περνάμε ελαφρά σε αλεύρι, για να μην κολλήσουν. Βυθίζουμε λίγα νιόκι σε βραστό νερό . Όταν τα νιόκι ανέβουν στην επιφάνεια τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα.
Για τη σάλτσα
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρύο γάλα και το αλεύρι (ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα για κέικ )Το αλεύρι πρέπει να διαλυθεί καλά . Ζεσταίνουμε το μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς . Προσθέτουμε τα μανιτάρια . Μόλις ζεσταθεί και αρχίζει να φουσκώνει το γάλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμε μέχρι να «δέσει» η σάλτσα. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε πάνω στα νιόκι.  
http://www.nostimesyntages.gr