Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Ζυμαρικά ολικής άλεσης με τόνο


Υλικά
250 γρ. κοφτό μακαρόνι ολικής άλεσης
250 γρ. τόνο σε κονσέρβα
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
Αλάτι
4 κ.σ. Ελαιόλαδο
100 ml. λευκό κρασί

Εκτέλεση
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για 10-12 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο .
Σουρώνουμε το τόνο, τον βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λεμόνι.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τη πιπεριά και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε το τόνο, λίγο αλάτι, πιπέρι και το κρασί. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Σβήνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.  
http://www.nostimesyntages.gr