Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Κυδωνι

ΥΛΙΚΑ
2και 1\2 κυδωνια
2 και 1\2 ζαχαρη
6 ποτηρια νερο
...
ι κλωναρι αμπαροριζα
3 χουφτες αμυγδαλα ετοιμα ξεφλουδισμενα
5 κουταλιες σουπας γλυκοζη
1 λεμονι το χυμο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλενουμε κ καθαριζουμε τα κυδωνια .και τα βαζουμε οπως τα καθαριζουμε σε μια λεκανη με νερο να τα σκεπαζει,και στοιβουμε το μισο λεμονι να μην μαυρισουν,υπαρχει ενα ειδικο εργαλειο για το καθαρισμα ξυστρα το λενε,μετα με τον ειδικο τριφτη που σας δειχνω το τριβετε αν δεν εχετε λωριδιτσες λεπτες με το μαχαιρι,εντωμεταξυ βαζουμε σε μια κατσαρολα την ζαχαρη και το νερο μολις παρει βρασει 10 λεπτα και αμεσως ριχνουμε το κυδωνι αφου το στιβουμε καλα και βραζουμε μεχρι να αρχισει να δενει σε μετρια φωτια ,μολις αρχισει και δενει το σιροπι ριχνουμε την γλυκοζη τα αμυγδαλα κ το λεμονι το χυμο και την αμπαροριζα.βραζουμε σε σιγανη φωτια σχεδον μιση ωρα ακομα ..το σβηνουμε και την αλλη μερα που θα κρυωσει το τοποθετουμε στα βαζα.εκανα αρκετο αν θελετε λιγοτερο καντε τα ολα σε μιση δοση !! 
http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου