Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Γλυκό σταφύλι με χυμό πορτοκαλιού


 



  • σταφύλι (οι αναλογίες ζάχαρης - σταφυλιού περιγράφονται στην εκτέλεση)
  • ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 ποτήρι χυμό φρέσκο πορτοκάλι 
  • 4 σταγόνες χυμό λεμονιού
Αφαιρούμε  το σταφύλι από τα τσαμπιά, το βάζουμε σε σουρωτήρι και το πλένουμε πολύ καλά. Μετρώντας σε ποτήρι του νερού, το βάζουμε σε κατσαρόλα και βάζουμε και την ανάλογη ζάχαρη π.χ. 5 ποτήρια σταφύλι - 5  ζάχαρη. Ρίχνουμε και το χυμό πορτοκαλιού, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ενωθούν οι χυμοί πορτοκαλιού και σταφυλιού για ένα βράδυ.

Το πρωί το βάζουμε σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζουμε και το αφήνουμε συνέχεια σε μέτρια θερμοκρασία να δέσει. Ενα λεπτό πρίν το αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε την βανίλια και τις 4 σταγόνες λεμόνι  και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στα βάζα μας, κλείνοντας καλά τα καπάκια τους.      
http://mageirikikaisintages.blogspot.gr