Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Μακαρόνια με σάλτσα γιαουρτιού



250 γρ. μακαρόνια χοντρά , με τρύπα στη μέση
Υλικά 
5 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ ποτήρι νερό
2 κ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι
1 κ. σούπας πάπρικα
1 κ. σούπας λευκό ξίδι
2 κ. σούπας βούτυρο
1 φλ. τυρί κίτρινο τριμμένο
Αλάτι
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα στραγγίζουμε , τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο.
Για τη σάλτσα 
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε για 4 λεπτά προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας και το νερό. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, το ξύδι και τη πάπρικα. Σιγοβράζουμε για 4-6 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και προσθέταμε τη σάλτσα στα μακαρόνια. Τέλος προσθέτουμε το τυρί και λίγο πιπέρι .  
http://www.nostimesyntages.gr/