Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ραβιόλια με μανιτάρια και κόκκινη σάλτσα


Υλικά (για 2 μερίδες)
Για τη ζύμη
200 γρ. αλεύρι
2 αυγά
Λίγο αλάτι
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Για τη γέμιση
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
250 γρ. μανιτάρια
Μια πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ. σούπας κόρν φλάουρ
½ φλ. νερό

Για τη σάλτσα
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλες κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κ. γλυκού βασιλικό ξερό (ή φρέσκο ψιλοκομμένο)
½ φλ. νερό
Τυρί τριμμένο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια επιφάνεια. Ανοίγουμε μια λακκούβα και σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και αρχίζουμε να χτυπάμε τα αυγά (σαν ομελέτα) παίρνοντας λίγο από το αλεύρι ώστε να σχηματιστεί μια λεία ομοιόμορφη ζύμη. Ζυμώνουμε τραβώντας τη ζύμη από τις δύο άκρες. Τη διπλώνουμε και την ξανανοίγουμε μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη. Τη τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε για μισή ώρα στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τη πιπεριά . Λιώνουμε τις σκελίδες σκόρου. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά . Διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο νερό και το προσθέτουμε. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά να δέσει η γέμιση.
Ανοίγουμε τη ζύμη για τα ραβιόλια
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες . Ανοίγουμε τη ζύμη λίγο με το χέρι και τη περνάμε από τη μηχανή ζυμαρικών στη μεσαία σκάλα. Διπλώνουμε το φύλο και το ξαναπερνάμε. Κόβουμε σε λωρίδες μήκους 3 εκατοστών. Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση (η γέμιση θα πρέπει να έχει κρυώσει) στο κέντρο και σκεπάζουμε με άλλο κομμάτι ζύμης. πατάμε τα ραβιόλια με το ειδικό εξάρτημα ή με ένα πιρούνι πατάμε τις άκρες για να κολλήσουν.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το πελτέ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη γέμιση που έχει περισσέψει. Προσθέτουμε το βασιλικό λίγο αλάτι και το νερό. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Βάζουμε τα ραβιόλια λίγα κάθε φορά και τα βράζουμε για 5-7 λεπτά. Βγάζουμε τα ραβιόλια με τρυπητή κουτάλα προσθέτουμε τη σάλτσα , το τυρί , τρίβουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.  http://www.nostimesyntages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου